Tmi. Saniaispolku

Tässä kerron, mitä Tmi. Saniaispolku on tähän asti sisältänyt

Tmi. Saniaispolku perustettiin 2006. Haminalainen yhden naisen pienyritys.

Nimelle inspiraationa oli puutarhani mutkitteleva polku, jota saniaiset reunustivat. Se mielestäni symbolisoi luovuutta, kauneutta, maanläheisyyttä ja uusiutuvuutta. Pieni ja muuntautumiskykyinen yritys, sitä tämä on ollutkin.

Se, että yritys on ollut koko ajan sivutoimisena, on mahdollistanut säilyttää vapauden tehdä niitä projekteja, joista olen erityisesti kiinnostunut ja joihin on voinut heittäytyä.

Kouluttautunut olen lisää ajan myötä.  Hyviä yhteistyökumppaneita ja asiakkaita on putkahdellut toiminnan myötä, jotka ovat tuoneet lisämaustetta. Kaikista heistä on saanut ammentaa oppia ja oivalluksia lisää, varmaan molemmin puolin.

Erityisen mieltä lämmittävää on saada kokea, että asiakkaani ovat rohkaistuneet tuoda luottamuksellisia asioita esiin, johon yhdessä etsimme ratkaisuja. On arvokasta saada olla luottamuksen arvoinen. On kyse sitten valokuvaamisesta, puutarhasta tai feng shuista.

Aluksi toiminta keskittyi valokuvaukseen, valokuvanäyttelyihin ja valokuvatuotteiden ympärille. Puutarhakalentereita, postikortteja ja tietysti valokuvanäyttelyitä ja tilauskuvauksia.

" Rakkaudesta puutarhaan" puutarhakalenterita ja postikortteja tein useampanan vuotena. Tässä yhdistin intohimoni puutarhaan ja valokuvaukseen.

Kuvassa on kansikuva ja  mallisivu 2011 helmikuun aukeamasta.

Tätä oli ihana tehdä, aloitin kalenterin teon syyskuussa kun puutarhatyöt vähenivät. Elin loppuvuoden kukkakuvieni keskellä niin, että välillä hämmästyin syksysateita, kun tein toukokuun aukeamaa ja  kuvissani elettiin vasta puhkeavaa kesää.

Valokuvanäyttelyitä

Näyttelyitä on ollut omia näyttelyitä ja yhtyössä toisen taiteilijan kanssa

Romanttisin valokuvanäyttelyistä on ollut "Kukkamekkoinen rakastettuni" . Kiehtovassa Haukkavuoren näkötornin kaarevissa huoneissa esillä ollut yhteisnäyttely. Valokuvani ja keramiikkataiteilija Leena Pousin rakukeramiikka veistokset soinnutettiin yhteen kertomaan romanttisesta rakkaudesta.

Pisin näyttely ajallisesti ja maantieteellisesti on ollut Virossa kiertävä näyttely, "Kukkivat luodot ja vedenalaiset puutarhat" jonka toteutin toisen kuvaajan kanssa ja yhteistyössä Viron luonnonsuojelu yhdistyksen (Eesti Looduskaitse Liit) kanssa.

Näyttelyn avajaiset olivat Tallinnassa rouhean betonisessa, mutta sisältä tyylikkäässä Linnahall konserttitalossa. Sieltä näyttely kulki useassa Viron kaupungeissa lähes puolen vuoden ajan.


Tärkein ja koskettavin valokuvanäyttelyni on ollut "Olennainen", valokuvia aikuisista naisista. Tästä valokuvanäyttelystä olen erityisen tyytyväinen, sen sisältö vaikutti koskettavasti moneen naiseen. Sain näyttelystä paljon mieleenpainuvaa palautetta, mm. miten eheyttäväksi projekti koettiin. Kyse oli tietenkin päähenkilöiden rohkeudesta heittäytyä yllättäin tarjottuun tilaisuuteen. Näyttelyyn kukin oli myös kirjoittanut rohkeasti ajatuksia, kokemuksia ja mietteitä naiseuteen, elämään ja itsensä hyväksymiseen. Upea kokemus, upeita naisia!

Tämän innoittamana kiinnostus valokuvauksen voimaan vahvistui. Sain tilaisuuden päästä Miina Savolaisen "voimauttavan valokuvauksen" koulutukseen. Tätä menetelmää sain käyttää osana työssäni.

Hassuin näyttely oli varmaan kodikkaassa pikkurisessa Huldan Huvilassa. Se oli yhteisnäyttely valokuvaaja Sofia Virtasen kanssa. Meillä oli näyttelytilana pieniä yläkerran huoneita kuuman peltikaton alla. Helteinen avajaispäivä oli ikimuistoinen :) Tunnelma oli tosiaan lämmin! Hellettä, upea laulajajatar, hyvää tarjottavaa, kukkia, paljon vieraita herttaisen kodikkaassa Huldan Huvilassa teki kyllä mieleenpainuvan fiiliksen. (Ensimmäinen taulu, jonka möin oli valokuva muumioituneesta rotasta. Lähes kaksimetrinen mies huomasi valokuvan, jonka olin sijoittanut ullakolla ihan lattianrajaan : )

Feng shui

Valmistuin Feng shui konsultiksi 2018, jonka jälkeen olen saanut tehdä konsultaatioita niin koteihin, puutarhoihin ja yrityksiinkin.

Ensitutustuminen jo kiehtoi ja Feng shui tuli elämääni vuonna 2001, jolloin ( kirjoista tutkimalla) tein kotiini paljon muutoksia parhaan ymmärrykseni mukaan. Tekemiäni muutoksia oli paljon ja paljon myös tapahtui. Kyllä oli "hatussa pitelemistä", vaikka muutokset olivatkin pääasiassa hyviä. Nyt tiedän ja uskon sen, että muutokset tehdään rauhallisemmalla tahdilla ja (opettajani Kirsi Niemelän sanoin) älä muuta sitä, mikä toimii.


Nyt olen saanut tilaisuuksia tehdä konsultaatioita koteihin, puutarhoihin ja yrityksiinkin. Palaute asiakkailta on ollut hyvää ja toivottuja muutoksia on saavutettu. Haastattelu ja paikalla käyminen on välttämätöntä, jotta tarpeelliset tiedot saa kerättyä ja oikeanlaiset muutokset oikeisiin paikkoihin löytyvät.

Tämä on palvelutyötä, luottamuksellista ja monikerroksellista.

Puutarha


Puutarha on aina ollut paikka missä rentoudun ja mistä saan virtaa. Parasta puutarhassa on kasvun ihme, muodot ja värit, maan tuoksu sekä eläimet ja paikka missä saan luoda kauneutta.  Maan hyvinvointi ravitsee kasvien ja eläinten lisäksi myös meitä ihmisiä, monin eri tavoin. Tavoitteeni on saada ihminen rakastumaan puutarhaansa niin, että puutarha ja ihminen voisivat aina vain paremmin, molemmat ravitsevat toisiaan.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita